Донорство крові — почесно і корисно!!!

Шановні бериславці та мешканці району!

     06 жовтня 2020 року з 0800    КНП “Херсонський обласний центр служби крові”  на базі поліклініки КНП Бериславська ЦРЛ буде проводитись забір крові.

  ПАМ'ЯТКА ДОНОРУ:

         Донором може бути громадянин віком з 18 до 60 років та вагою від 55 кг і вище, який має при собі паспорт з пропискою в Бериславському районі.

         На здачу крові потрібно приходити чистим, у чистій білизні. Донор не повинен  приходити  на кроводачу з ознаками  нежитю, кашлю та з температурою. Перед кроводачею потрібно відпочити: не варто  приходити після нічної зміни або чергування.  
         ХАРЧУВАННЯ  ПЕРЕД  ДОНАЦІЄЮ:

         За 3 дні не вживати  спиртні  напої. Напередодні, і в день кроводачі не вживати жирну їжу: рослинні жири, тварині жири, молочні продукти, ковбаси, яйця, м'ясо, оселедець, насіння, горіхи, мак, кондитерські вироби, шоколад, банани, морозиво.

         РЕКОМЕНДОВАНО:

         Каші та овочеві супи без за жарки, овочі без олії, відварна риба, соки, узвари, чай, білий хліб, макаронні вироби, фрукти – крім бананів. У ранці легкий сніданок: чай або кава з печивом (не жирним).

         Кров донора обстежується на інфекції, які передаються через кров: вірус гепатитів В і  С, сифіліс, ВІЛ – інфекція.

Результати своїх аналізів донор може отримати через день  після кроводачі,  звернувшись до  реєстратури  Херсонського обласного Центру служби крові з паспортом.

         Донорство крові або її компонентів є нескладною безпечною медичною процедурою, яка виконується в Україні на сучасному обладнанні, надає донорам можливість безкоштовно пройти медичне та лабораторне обстеження, отримати певні пільги і найголовніше — отримати величезне моральне задоволення від того, що своїм вчинком він, можливо, врятував чиєсь життя.

         Адміністрація КНП Бериславська ЦРЛ” запрошує всіх бажаючих та небайдужих прийняти участь у здачі крові. На здачу крові при собі обов'язково мати паспорт.

         У разі виникнення питань звертайтесь за телефонами 7-31-25 або 0951175159.

 

 

Адміністрація КНП «Бериславська ЦРЛ»